maandag 29 november 2010

29 november 2010

Sneeuw
Sneeuw en een drukke avondspits. Het geplande ziekenhuisbezoek hebben we maar even vervangen door een telefoontje aan Rita. Ze ligt niet op de Medi-care maar op de chirurgie-afdeling.  Daar is ze gisteren om 16:30 uur naartoe gegaan.
Infuus
Het infuus voor de voeding (naald zit in haar nek) zat gisterenavond niet goed. Gevolg: dikke nek en pijnlijk oor en zere keel. Schijnt vaker voor te komen. Gisteren is het infuus verwijderd, en vanmorgen opnieuw aangebracht. Over voeding gesproken: vandaag heeft ze voor het eerst bouillon op! Ze praat niet heel duidelijk (ze was heel moe) dus ik verstond “borrel”. Dacht nog, wat een eersteklas ziekenhuis zeg ;-)
Die sondevoeding die ze krijgt is erg duur, vandaar dat per dag wordt bekeken of sondevoeding  nog nodig is en dan pas wordt besteld. Vanavond krijgt ze in ieder geval deze voeding weer… Overigens is ook de diĆ«tiste nog langs geweest.
Fysiotherapie
Vandaag is ook de fysiotherapeut geweest. Om te leren hoe slijm opgehoest moet worden en… om 5 meter te lopen! Weliswaar tussen twee mensen in en daarna een uur voor pampus liggen, maar toch…
Slangetjes
Het slangetje in haar neus dat maagzuur moest afvoeren, zit er nog maar is afgedopt. Anders zou de bouillon er met dezelfde vaart weer uitkomen. Van de drie drains zijn er inmiddels twee weg. De wond is nog wel pijnlijk.
Pijnstillers
Omdat ze bijna van de wereld was door de pijnstillers zijn de doses iets teruggebracht.
Dank!
Nogmaals bedankt voor alle aanbiedingen om te rijden. Zeer welkom en hartstikke fijn! Ook bedankt voor alle belangstelling, mailtjes, sms, Hyves, Facebook, Twitter, het doet ons zo goed!
Bezoek
Er mogen maar twee personen tegelijk bij Rita op bezoek komen, het is daarom handig even te bellen of mailen om te overleggen als je wilt gaan.
Post
Wil je Rita een kaartje sturen, dan is dit het postadres
Catharina-ziekenhuis
t.a.v. Rita Floor
10e etage, kamer 12
Postbus 1350
5602 ZA Eindhoven


Mailen kan ook: ritafloor@live.nl Wij zorgen dat ze de printjes krijgt!
#beatcancer
Hartelijke groeten,
Martine

1 opmerking:

 1. Lieve Rita,

  Ik wil je heel veel sterkte en geluk toewensen.

  Het gekke is dat je mij helemaal niet kent maar ik ben een moeder van een vriendinnetje van je nichtje Simone. Via Martine weet ik dat je ziek bent en dat je de strijd aangaat. Nogmaals heel veel geluk.

  Liefs,

  Mieke Romeijn (moeder van Daphne)

  BeantwoordenVerwijderen