dinsdag 19 april 2011

Bezoekje aan de uroloog

Afgelopen donderdag ben ik naar het ziekenhuis in Arnhem geweest. We moesten 5 minuutjes wachten dus dat was keurig. De arts vertelde mij eest de bloedwaardes van het bloed wat vorige week geprikt was. Deze waren gelijk aan de vorige keer in het ziekenhuis, dus dat is mooi. De nierfunctie was vergeleken met vorig jaar wel minder geworden, dat is weer minder natuurlijk. Daarna moest ik naar de onderzoekskamer en heeft de arts een echo van mijn beide nieren gemaakt. Deze waren allebei goed, gelukkig maar.

Van de dietiste heb ik het advies gekregen een paar dagen maar niet te eten. Eens kijken hoe de maag daar op reageert. Ik moet zeggen dat het overgeven wel minder is geworden, maar er helemaal vanaf ben ik nog niet. Intussen probeer ik weer een heel klein beetje te eten. 's morgens een kopje thee, 's middags een beetje bouillon en 's avonds heb ik al een keer worteltjes gehad. Weliswaar een ruime eetlepel vol, 't is niet veel maar toch wat. Op zich hoef ik er niet bij te eten want de voeding via het slangetje dat ik krijg is voldoende.

Ik ben intussen ook weer wat aangekomen. Weeg nu bijna 46 kg. We gaan de goeie kant op. Gemiddeld kom ik nu zo'n 3 tot 4 ons per week aan. Ik merk dat ik wel wat sterker word. Moet nog wel zorgen dat ik voldoende bedrust krijg. Ik kom 2 tot 3 keer per dag m'n bed uit en dan ben ik steeds zo'n anderhalf uur op. Dan wil ik ook wel weer graag naar bed want dan ben ik het wel weer zat.

Volgende week dinsdag staat er een bezoekje aan de oncoloog op het programma. Ook daarvoor is intussen bloed geprikt. Dat bloed prikken wordt thuis gedaan. Er komt dan iemand van de trombosedienst uit Ede. Normaal gesproken moet je voor het bloed prikken naar de huisarts maar dat red ik nog niet. Voorlopig maar lekker aan huis laten komen dus.

Rianne is jarig vandaag. Dat is de oudste van Henk en Martine. Ze is 7 jaar geworden vandaag. Ze kwam vanmorgen d'r cadeautje al halen. Ze had een mooie feestjurk aan en ze had zelf een staartje in haar haar gemaakt. Ze was helemaal blij. Leuk om te zien.

Volgende week meld ik wel weer hoe het bij de oncoloog is geweest.
Groet aan een ieder

2 opmerkingen:

 1. Lieve Rita,
  Trouw lees ik iedere keer hoe het met je gaat en leef ik mee en bewonder je om je moed en positiviteit!
  Heel veel respect voor je sterkte meis en aangekomen dat is helemaal toppie.
  dikke kus Elly de Vries uit Almere

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi rita, fijn weer een stukje om te lezen. Mooi dat je nu steeds toch wat aankomt. Dat je bloed hetzelfde gebleven is, is toch maar mooi positief. Dat is je nierfunctie minder is geworden is minder. Gelukkig zijn ze wel goed bevonden op de echo. Fijn dat je thuis geprikt kan worden. Dat scheelt een hoop energie. Ik ben een weekendje weg geweest. Danielle heeft een wedstrijd (de Benelux) gedanst en is 1ste geworden. Ze ging helemaal uit haar dak. Ik realiseer me nu dat we al weer bijna een week verder zijn dan toen je dit stuk schreef en dat je vandaag naar de oncoloog moest. Ben heel benieuwd naar de uitslag en houd deze week je blog goed in de gaten. tot hoors en de groeten van Danielle en Harry. groetjes Henny

  BeantwoordenVerwijderen