woensdag 21 december 2011

Weer thuis

Gisteren aan het eind van de middag ben ik weer thuis gekomen. Gelukkig duurde de opname deze keer niet zo lang.
Zondag moest ik mij op 10.30 uur melden. Ik kreeg een bed toegewezen en kon mijn tas uitpakken. Ik lag op dezelfde afdeling als de vorige keer, dus ook dezelfde verpleegsters. Dat was wel leuk. Ze kwamen allemaal even een praatje maken. Pas om 15.00 uur kreeg ik een naald in mijn hand geprikt. Om 17.00 uur werd echter het infuus aangesloten. De verpleegsters vonden het maar raar dat ik er toch al zo vroeg moest zijn. De middag duurde wel lang. Veel gelezen en puzzeltje gedaan. Ik lag met nog 2 andere dames op de zaal. De ene was een mevrouw van 93, die zei niks. De andere was een mevrouw uit Lunteren. Mijn vader kende haar, dus dit was wel verrassend. Met haar kon ik goed praten.
Maandagmorgen om 8.15 uur was ik aan de beurt. Kreeg een mutsje op en stelde ze me nog wat vragen.
Daarna werd ik naar de operatiekamer gereden. Ik kreeg een spuitje en een kapje op. Daarna was ik zo vertrokken. Om 10.45 uur werd ik weer wakker. Even daarna werd ik weer naar de kamer gebracht.
De urologen hadden het slangetje tussen mijn nier en blaas verwijdert en een katheter aangebracht.
Die katheter moest er 1 dag in zitten. Elke beweging was pijnlijk, dus maar stil op mijn rug op bed blijven liggen. 's Nachts slecht geslapen. De volgende ochtend kwam de verpleegster al redelijk vroeg dat ze met de uroloog zou overleggen wanneer het katheter er uit mocht. Ik had namelijk een temperatuur van 37,8 graden. Als je koorts hebt mag het katheter er niet uit. Na overleg gaf de uroloog toch toestemming. Het uithalen was wel pijnlijk. Even een flinke ruk en toen was het klaar. Daarna was ook gelukkig de pijn over. De zuster zei later dat als ze voor 's avonds de thuiszorg weer kon inschakelen en ik voor 12.00 uur geplast had ik die dag nog naar huis mocht. Het plassen lukte en ook de thuiszorg bleek later geregeld. 's middags kwam mijn vader op bezoek en mocht ik dus gelijk mee naar huis.
Over een week of 3, 4 krijg ik weer een oproep van de uroloog om te kijken hoe het nu verder gaat.

1 opmerking:

  1. Blij om te lezen dat je weer thuis bent. Daar kun je je vaak beter ontspannen en het is natuurlijk veel gezelliger. Hele fijne dagen gewenst met je familie en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Groetjes wilma

    BeantwoordenVerwijderen