donderdag 5 januari 2012

Controle

Gisteren ben ik weer naar het ziekenhuis in Arnhem geweest. Dit keer voor controle.
Afgelopen vrijdag heb ik urine bij het ziekenhuis ingeleverd. Ik moest 2 x 24 uur urine opvangen.
Ook moest ik gelijk bloed prikken.
Gisteren heb ik dan ook de uitslag van de internist gekregen. De uitslagen waren goed. De hormonenkuur slaat goed aan. De waarden worden steeds lager, dus dat gaat de goede kant op.
Van 1 test moet de uitslag nog komen. Dit bloed moest opgestuurd worden naar Rotterdam. Dit geldt speciaal de leverwaarde. Het duurt nog een week of 4 voordat de uitslag daarvan bekend is. Op 15 februari heb ik een belafspraak met de internist en dan geeft zij de leverwaarde door.
Ze stelde voor dat ik 1 keer in de 3 maanden op controle moet komen. Telkens wordt dan van tevoren bloed geprikt.

Afgelopen maandag ben ik begonnen met het meekijken bij het afsluiten van de voeding. Het is de bedoeling dat ik het aan- en afsluiten zelf ga leren. Gisteren en vanochtend heb ik bij het afsluiten al een gedeelte zelf moeten doen. De verpleegster zit er dan naast en leest het protocol voor. Ik moet dan doen wat zij zegt. Er moet heel steriel gewerkt worden, dus veel ontsmetten. Ook heb ik gisteren voor het eerst het naaldje er uit moeten halen. Dit was best wel even eng, maar het lukte. Elke ochtend gaan we nu een stapje verder totdat ik het hele ritueel zelf kan. Daarna beginnen we aan het avondprogramma en het instellen van de pomp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten