woensdag 15 december 2010

Woensdag 15 december 2010

Er viel niet zo veel te melden de afgelopen week. Rita is nog steeds misselijk en moe. Gelukkig is ze in goede handen. Pa zorgt goed voor haar, twee keer per dag komt er thuiszorg, de huisarts komt regelmatig langs en wij zorgen voor de praktische zaken. Ze krijgt medicijnen tegen de misselijkheid en maagzuurremmers. Ze is enorm afgevallen, weegt nog maar 41,9 kilo. Rita heeft last van oorsuizingen maar geen koorts. Ze is echt niet in staat om bezoek te ontvangen maar wel blij met alle kaartjes en mailtjes (die lezen we voor). Ze is wel blij om thuis te zijn en blij met haar mooie kamer en badkamer.

Controle
Gisteren is Rita voor controle in het ziekenhuis geweest. Eerst bij de stomaverpleegkundige. Stoma zag er goed uit, wond geneest goed en 11 januari gaan als het goed is de hechtingen eruit.
Daarna naar de arts die haar geopereerd heeft. Hij was tevreden over het verloop van de operatie. Ze krijgt een speciaal soort scan (de exacte term is bij Henk, pa en Rita niet blijven hangen) waarmee bekeken wordt of er nog ergens cellen zijn achterbleven. Als dat zo is, krijgt ze geen chemo maar een hormoonbehandeling. 11 januari moet ze weer terugkomen. Dan moet ze aangeven of ze de vervolgbehandeling in Arnhem wil ondergaan of liever in Eindhoven wil blijven voor controle. De arts heeft nog iets gezegd over die hormoonbehandeling: "Als je die hebt gehad, kun je weer jaren mee." Hoopgevend!

#beatcancer

Hartelijke groeten,
Martine

1 opmerking:

  1. Die paar laatste zinnen in dit stukje zijn inderdaad hoopgevend. Dat is in ieder geval positief. Harry en ik denken vaak aan je en leven met elk stukje mee wat we lezen. Fijn dat je thuis bent, omringd door de mensen die je zo na staan. Veel sterkte in de komende periode en we blijven positief aan je denken. Succes 11 januari en tot die tijd wensen we jou en je familie goede feestdagen en op naar 2011.
    groeten
    Harry en Henny

    BeantwoordenVerwijderen