woensdag 19 september 2012

Uitslag Groningen

Vanmiddag naar de internist geweest. Er was wel het een en ander te zien op de scan. Er zitten tumorplekjes bij de overgang borstkas naar de buik, in de bovenbuik bij de grote bloedvaten, bij de lever, bij de milt en bij de blaas, rechterheup. Ook had ze het over de weke delen of in de lymfeklieren. De grote vraag nu is of deze plekjes er bij de operatie in 2010 ook al zaten of dat deze in de loop van de 2 jaar er gegroeid zijn. Het scanapparaat in Groningen kan namelijk tot op 1 mm de tumorplekjes zien. Verder kan geen enkel apparaat dat. Er zijn zo'n 600 foto's gemaakt van mijn hoofd tot en met mijn knieen.
De internist stelde voor om contact met het ziekenhuis in Rotterdam op te nemen om te horen of ze daar nog een medicijn weten wat voor mij geschikt is. Ik krijg elke maand al een hormoonspuit maar desondanks gaat de waarde van de gromogrannine A omhoog. Dit is een tumormarker.
Op 4 september was er nog bloed geprikt voor de gromogrannine A. Dit moet telkens naar Rotterdam gestuurd worden. Het duurt een week of 6 voordat ze de uitslag hebben. Afwachten nog even.
De uitslag was wel teleurstellend. Het gebeurt me niet vaak maar heb in de auto toch even een traantje gelaten. Wat een afschuwelijke ziekte.

Ik ben nu een weekje thuis en merk dat ik al wat sterker word. Ik kom 3 x p dag m'n bed uit en kan dan al een 2 uur op zijn. Probeer dit steeds iets uit te breiden.
Ik hoef gelukkig niet meer over te geven. Heb nu een medicijn voor een snellere maagontlediging. Dit werkt goed.

Morgen weer naar Arnhem. Dan krijg ik weer een nieuw slangetje in m'n nier.

1 opmerking:

  1. Kan me voorstellen Rita dat even uit het veld geslagen bent het is inderdaad een rot ziekte!
    Ik heb een enorm respect voor je je blijft positief en doorvechten.
    Ik wens je heel veel sterkte en duim voor je dat je deze ziekte de baas mag worden.
    dikke knuffel Elly

    BeantwoordenVerwijderen